ICT Trends en Ontwikkelingen
Meer weten? Download het trendrapport! Download

Trendrapport Dark Data

Dat datastromen sterk groeien ervaren we dagelijks. Het zorgt op verschillende niveaus voor overbelasting: volle mailboxen, te weinig capaciteit op servers en disks, problemen bij back-up en archivering. De meeste kantoormedewerkers én hun IT-verantwoordelijken houden zich echter voornamelijk met zichtbare data bezig. Ze hebben hun handen vol aan het verwerken, bewerken en analyseren van berichten en gegevens die ze direct in hun mailbox ontvangen of waarvan medewerkers weten dát ze de info hebben en wáár ze die hebben.

De meeste data in organisaties valt echter onder de noemer ‘dark data’. Dit zijn data waarvan we niet (meer) weten dat ze in de organisatie voorhanden zijn. Dit kunnen kritische data zijn (ontwerpen van nieuwe producten, credit card gegevens, concurrentie analyses), maar die strategische informatie is dan wel omgeven door een immens datameer aan verouderde, foutieve of overbodige data. En het probleem is: wat de ene medewerker als overbodige data ziet, kan voor zijn of haar collega juist cruciale informatie zijn.

Compliance-specialisten maken zich niet voor niets grote zorgen over dit meer vol onbekende, niet geclassificeerde data. Hoge boetes en claims van aandeelhouders dreigen immers als privacy- of compliance-regels overtreden worden. Daarnaast zorgt dark data voor hoge beheer- en storagekosten. Het is, kortom, hoog tijd dark data op de agenda te zetten.

Download het trendrapport

Reacties (0)

Gelieve in te loggen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.