ICT Trends en Ontwikkelingen
Wilt u meer weten over hoe u een goede overstap naar de hybrid cloud maakt? Lees dan de whitepaper. Download

Een vliegende start naar de hybrid cloud

Ondanks de vele voordelen die de hybrid cloud biedt, zijn bedrijven soms terughoudend in het maken van de overstap. Dat is begrijpelijk; er komt namelijk best wat bij kijken. U wilt met uw organisatie wellicht ook graag de switch naar een hybrid cloud-infrastructuur maken, maar twijfelt over de beste aanpak. Want hoe stelt u de juiste mix tussen private, public en on-premise samen? Neemt u daar een externe specialist voor in de arm? En met welke zaken moet u nog meer rekening houden? We geven u graag een voorzet voor een vliegende start naar de hybrid cloud.

De hybrid cloud-infrastructuur sluit goed aan op de actuele vraag naar flexibiliteit. Het zorgt voor meer schaalbaarheid, lagere kosten en betere beveiliging, zodat u uw organisatie kunt helpen om de zakelijke doelen te behalen. Al dan niet samen met een externe integratiepartij, realiseert u de perfecte hybrid cloudmix op basis van de private cloud, de public cloud en traditionele IT. Het samenstellen van de mix is concreet samen te vatten in drie stappen.

Hoe pakt u de transformatie naar de hybrid cloud-infrastructuur aan?

U kunt de transformatie naar de hybrid cloud-infrastructuur op een efficiënte manier aanpakken. Het is zaak om uw unieke cloudmix te definiëren, ondersteunen en optimaliseren. Volg daarbij deze stappen:

  1. Definieer uw cloudmix, eventueel samen met een gespecialiseerde partij. Zij helpen u om uw specifieke behoeften ten aanzien van applicaties en diensten om te vormen naar de optimale combinatie van private cloud, public cloud en traditionele IT.
  2. Implementeer uw cloudmix met behulp van de juiste hardware, software en services (gebaseerd op open source en open standaarden), om uw IT-infrastructuur verder te ontwikkelen. Hiermee creëert u een solide omgeving die uw huidige en toekomstige cloudactiviteiten effectief kan faciliteren en daarnaast ook het consumeren van cloud services omvat.
  3. Versterk uw mix: gebruik sterke end-to-end, open standaard-gebaseerde software, hardware en services om het bouwen en consumeren van uw clouddiensten kracht bij te zetten.
  4. Optimaliseer uw perfecte mix door het vereenvoudigen van bedrijfsactiviteiten. Denk hierbij aan het automatiseren en stroomlijnen van het beheer en de beveiliging van uw hybrid cloud-omgeving.

Meer weten over het samenstellen van de perfecte hybrid cloud-infrastructuur?

U heeft nu een goede eerste aanloop naar het vormen van de juiste hybrid cloud-infrastructuur. Naast deze aanzet heeft u goede cloudapplicaties, passende clouddiensten en een betrouwbare overkoepelende IT-omgeving nodig. En wist u dat er slimme businessvoordelen te behalen zijn, door bijvoorbeeld onderdeel uit te maken van een partner-ecosysteem?

Download de whitepaper

Wilt u meer weten over hoe u een goede overstap naar de hybrid cloud maakt? Lees dan de whitepaper ‘Hoe stelt u de perfecte hybrid cloud-infrastructuur samen?’

Reacties (0)

Gelieve in te loggen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.