ICT Trends en Ontwikkelingen
Download de whitepaper ‘Business continuity voor Oracle database gebruikers' Download

Oracle oplossingen voor business continuity

IT biedt geweldige kansen voor verhoogde productiviteit en efficiency. Maar wanneer data en applicaties niet beschikbaar zijn dan staan de bedrijfsprocessen stil, medewerkers zijn niet meer productief en producten en diensten kunnen niet meer worden geleverd. In dit artikel gaan we in op de diverse Oracle oplossingen waarmee Oracle database gebruikers de continuïteit en beschikbaarheid van hun hele IT-omgeving kunnen verhogen, als onderdeel van hun business continuity plan.

Oracle Database Back-up Service

Oracle Database Backup Service is een cloud gebaseerde opslagoplossing voor back-ups van Oracle Database. Oracle Database Back-up Service is ideaal voor organisaties die hun opslaginfrastructuur willen consolideren en virtualiseren als onderdeel van een overstap naar de cloud. Cloud back-ups zijn direct toegankelijk wanneer een herstel vereist is. En aangezien cloud back-ups overal vanaf internet toegankelijk zijn, kunnen de back-ups worden gebruikt om klonen te maken voor test-, ontwikkelings- of QA-omgevingen, on-premises of in de cloud.

Oracle Database Appliance (ODA)

Het alternatief voor een back-up in de cloud is een back-up op een apart systeem, wat bij voorkeur op een andere locatie draait. Oracle Database Appliance (ODA) vormt de perfecte back-up oplossing voor Oracle databases. ODA verlaagt de kosten en verhoogt de prestaties van applicaties en databases in één enkel, eenvoudig te implementeren en te beheren systeem. Met de ODA haalt u een eenvoudige, betaalbare oplossing voor midrange databasebewerkingen in huis – waarmee u direct een failover scenario mogelijk maakt.

Oracle Cloud Infrastructure Archive Storage

(Digitale) archivering is de lange-termijnopslag van informatie die wel bewaard moet blijven, niet dagelijks nodig is maar wel op verzoek relatief snel benaderbaar moet zijn. Oracle Cloud Infrastructure Archive Storage biedt praktisch onbegrensde hoeveelheden langdurige cloud archiefopslag. Voor slechts $ 0,003/GB per maand is deze storage een eenvoudige, betaalbare oplossing om gegevens voor langere tijd te archiveren.

Oracle Data Guard

Met Oracle Data Guard kunt u een replicatie van de database maken en deze gesynchroniseerd houden met de primaire database. U kunt Oracle Data Guard gebruiken voor het inrichten van uitwijkdatabases die altijd up-to-date zijn. Een Data Guard standby-database is eigenlijk een permanent meelopende back-up van een primaire productie-database. In geval van beschadiging van uw productie database kan de stand-by database de functie snel overnemen zonder verlies van data. Het is een betrouwbare, veelgebruikte feature voor het opzetten van uitwijk omgevingen.

Oracle Active Data Guard

Oracle Active Data Guard onderhoudt, net als Oracle Data Guard, de standby-databases als kopieën van de productiedatabase. Bij Oracle Active Data Guard staat de gerepliceerde database in read modus, zodat deze ook kan worden gebruikt voor het maken van queries of back-ups. Dit kan performancevoordelen op de productie database bieden.

Meer weten?

Wilt u meer weten over business continuity, de belangrijkste oplossingsrichtingen en de producten en oplossingen van Oracle die u hierbij kunnen helpen? Download dan het whitepaper ‘Business continuity voor Oracle database gebruikers’.

Whitepaper: Business continuity voor Oracle database gebruikers

Reacties (0)

Gelieve in te loggen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.