ICT Trends en Ontwikkelingen
Infographic 'Mobiele apparaten en wifi - feiten en cijfers' Download

Hoe een slechte wifi-verbinding uw organisatie schaadt

“Het netwerk is niet vooruit te branden!” Wie verantwoordelijk is voor de technische infrastructuur in zijn organisatie, zal regelmatig boze medewerkers aan zijn bureau krijgen met die opmerking. “De verbinding valt steeds weg”, is er ook zo een. Klachten die u kunt missen als kiespijn.

In een tijd waarin mobile first echt de norm wordt, kunt u als organisatie niet meer aankomen met haperende wifi-verbindingen. In het bedrijfsleven zijn laptops en tablets standaard geworden. Medewerkers nemen vaak zelfs hun eigen mobiele apparaten mee naar kantoor (Bring Your Own Device). Op scholen ziet u ook het aantal tablets en laptops snel toenemen dankzij digitale leerprogramma’s. In ziekenhuizen willen niet alleen de medewerkers snel bij hun gegevens, ook patiënten en bezoekers willen op het netwerk.

Het is dan ook nog eens extra belangrijk dat de patiëntgegevens afgeschermd blijven. De privégebruikers – patiënten en hun bezoekers – willen natuurlijk ook dat ze veilig alles kunnen delen via het netwerk.

Wifi-klachten bij 7 van de 10 organisaties

Een goede draadloze verbinding is dan ook onontbeerlijk voor uw organisatie. Ondanks het belang van goede draadloze netwerken zijn problemen met wifi in veel organisaties aan de orde van de dag. Forbes concludeert dat 7 van de 10 bedrijven te maken heeft met klachten van gebruikers over een slecht wifi-netwerk. Daarbij hebben 6 van de 10 organisaties geen (ICT-)medewerkers met ervaring met netwerken.

De volgende problemen met draadloze netwerken herkent bijna iedereen:

  • Wifi is niet overal beschikbaar.
  • De verbinding is te traag of valt regelmatig uit.
  • De verbinding is niet veilig, of inzicht in de veiligheid van de verbinding ontbreekt.

Oplossingen voor beter wifi-bereik

Ook jouw organisatie wordt een mobile first-organisatie. Daar hoort een wifi-infrastructuur bij die is voorbereid op het toenemende aantal mobiele apparaten en die de kwaliteit biedt die gebruikers verwachten, terwijl de veiligheid gegarandeerd is. Daarnaast is het belangrijk dat beheerders inzicht hebben in het netwerk en de applicaties en dat het netwerk is voorbereid op de groei van uw organisatie.

Een slecht wifi-netwerk in uw organisatie is gemakkelijk te verhelpen. Er zijn complete oplossingen beschikbaar waarmee u beschikt over krachtige access points die een betrouwbare en veilige verbinding garanderen. Bovendien heeft u inzicht in het gebruik en kunt u het netwerk op de groei van uw bedrijf aanpassen. Als u dat wilt kunt u zelfs kiezen voor complete ontzorging voor uw organisatie, waarbij u het technische gedeelte overlaat aan experts. Daarbij kunt u de nodige connectiviteit afnemen als een abonnement, waarbij u alleen betaalt voor wat u gebruikt, per gebruiker per maand. Opschalen is heel eenvoudig en u hoeft geen investeringen vooraf te doen. Bovendien is het systeem altijd up-to-date.

Download de infographic

Een infographic boordevol feiten en cijfers over mobiele apparaten en draadloze netwerken. Wat zijn de oorzaken van slechts wifi-bereik, hoe populair is het om je eigen apparatuur bij het werk of in het onderwijs te gebruiken? Dat en nog veel meer in deze graphic.

Array

Reacties (0)

Gelieve in te loggen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.