ICT Trends en Ontwikkelingen
Lees de factsheet 'Mobiele apparaten op kantoor: wel of niet een goed idee?' Download

Het voordeel van mobiliteit op de werkvloer

Mobiele apparaten vinden hun weg van privé naar de zakelijke markt. Het is meer en meer gemeengoed om een laptop, smartphone en/of tablet van de zaak te hebben. Dit brengt veel voordelen met zich mee voor de business.

Ook u heeft het zien gebeuren op de werkvloer: medewerkers nemen sinds een aantal jaar hun iPhones en andere mobiele apparaten mee om in contact te komen met anderen en om op de hoogte te blijven van nieuws en ontwikkelingen. In eerste instantie ging het vooral om ontwikkelingen en contact in de privésfeer en werden de apparaten gezien als afleiders. Directeuren verplichtten medewerkers om de smartphones thuis te laten.

Gelukkig is daar de laatste jaren veel in veranderd. Doordat de gebruikers bekend raakten met het gebruiksgemak van mobiele apparaten, zagen zij ook de voordelen voor op het werk. Ze kunnen hun MacBooks, iPhones en iPads namelijk meenemen naar een rustigere werkplaats of snel in de auto de notulen van de laatste vergadering doornemen.

Drie apparaten per persoon

Nu de apparaten op kantoor meer gewaardeerd worden, is het aantal devices hard gegroeid. Gemiddeld gebruikt een medewerker drie mobiele apparaten op kantoor. Dat klinkt misschien overdreven, maar kijkt u maar eens op uw eigen bureau en bij de collega’s om u heen. En ja, dan mag u uw privételefoon meetellen.

De voordelen van mobiele apparaten op kantoor

Mobiele apparaten op de werkvloer bieden veel kansen voor het bedrijfsleven. Misschien heeft u al bedrijfslaptops en -telefoons aangeschaft, om mensen de kans te bieden hun productiviteit te verhogen en het klantcontact te verbeteren? Want dat is wat we zien op de markt. Waar een magazijnmedewerker vroeger naar de inkoopafdeling moest bellen om een bepaalde order door te geven, kan hij nu vanuit het magazijn een bestelling invoeren op zijn iPad die alleen nog maar geaccordeerd hoeft te worden door Inkoop.

Download de factsheet

In de factsheet leest u dat 71% van de managers gelooft dat werken met mobiele apparaten hun bedrijf evenveel zal beïnvloeden als de opkomst van het web destijds deed.

Array

Reacties (0)

Gelieve in te loggen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.