ICT Trends en Ontwikkelingen

6 stappen om tot een goede cloud security strategie te komen

De cloud is flexibel, de cloud is schaalbaar, de cloud is overal toegankelijk. Er zijn veel voordelen te benoemen voor de overgang naar de cloud. Een veel gehoord nadeel is echter dat de cloud niet veilig is. Veel mensen twijfelen eraan of hun data wel veilig wordt opgeslagen. IBM bewijst dat die angst en twijfel niet nodig is. In slechts 6 stappen biedt IBM u goede handvatten voor uw cloud security.

IBM biedt een uitgebreide cloud security-strategie en beveiligt private, public en hybride cloudomgevingen met een compleet portfolio oplossingen. Deze security-oplossingen omvatten de complete cloud lifecycle en alle security-domeinen die bestaan. Hieronder zes stappen die u kunt overwegen om tot een passende cloud security-strategie te komen.

1: Identificatie

Wie mag bij welk deel van uw cloudomgeving? U kunt gebruikerpolicies definiëren en per onderdeel van uw cloudomgeving aangeven of die specifieke gebruiker daar wel of niet toegang toe mag krijgen.

2: Access Management

Wie is actief op uw cloudomgeving, wanneer, hoe lang en welke applicaties of data benaderen zij? Met Access Management kunt u uw medewerkers precies volgen en dus bijvoorbeeld achterhalen wie het laatste bepaalde gegevens heeft geopend of aangepast. Ook ontdekt u zo bijvoorbeeld de veelgebruikte applicaties, waardoor u weet dat deze applicaties niet kunnen ontbreken in de dagelijkse werkzaamheden.

3: Application Security

Welke applicaties zijn onderhevig aan aanvallen van buitenaf en wat moet gebeuren om datalekken te voorkomen? Door de toepassing van Application Security ziet u – voordat er schade ontstaat – waar eventuele zwakke punten zitten in uw applicatiebeveiliging en hoe die gaten te dichten zijn.

4: Data Security

Welke data mag absoluut niet in verkeerde handen komen en wie is er allemaal bevoegd om toegang te krijgen tot deze data? Met Data Security beveiligt u specifieke data, waardoor u altijd zicht heeft op de meest belangrijke gegevens.

5: Infrastructure Security

Wat is nodig voor het voorkomen van uitval en stilstand? Uw Business Continuity mag niet verstoord worden door storingen op uw cloudinfrastructuur. Infrastructure Security spoort eventuele zwakke schakels in het netwerk op en geeft advies om de structuur te versterken waar nodig.

6: Security Intelligence

Welke policies en activiteiten zijn nodig voor uw cloudomgeving? Op basis van gedrag, voorspellingen en rapportages vanuit uw cloudomgeving geeft Security Intelligence inzicht in hoe medewerkers omgaan met de data uit de cloud en weet u precies welke bedrijfspolicies de beveiliging kunnen verbeteren.

Afhankelijk van uw specifieke security-eisen, kunt u de cloudomgeving met deze zes oplossingen op de juiste manier beveiligen. Start u met een eigen of gedeelde cloudomgeving, hybride of volledig in de cloud? Bedenk vooraf een juiste security policy en maak gebruik van enkele of alle zes de oplossingen die IBM hiervoor heeft!

Meer informatie

Heeft u nog vragen over Cloud Security? Neem contact op met TDConnect via info@tdconnect.nl.

Array

Reacties (0)

Gelieve in te loggen

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.